Αλλαγή οθόνης laptopΈνα από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοχοι φορητών υπολογιστών είναι η χαλασμένη η χαλασμένη LCD οθόνη του laptop τους.
Η οθόνη του φορητού υπολογιστή, λόγω του πάχους της, είναι ένα αρκετά λεπτό και ευπαθές hardware κομμάτι του υπολογιστή, που πολύ εύκολα μπορεί να υποστεί ζημιά.
Ωστόσο, πριν προβούμε στην αντικατάσταση της οθόνης, θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα.
Είναι προφανές ότι στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται πλήρης αντικατάσταση της οθόνης. Όμως υπάρχουν και άλλες βλάβες (σε άλλα hardware κομμάτια του laptop), οι οποίες μπορεί να έχουν επίπτωση στην οθόνη.
Οι περισσότερες οθόνες laptop είναι LCD (οθόνη υγρών κρυστάλλων). Αυτές χρησιμοποιούν εικονοστοιχεία (pixels) για την εμφάνιση της εικόνας. Εάν έχουν καταστραφεί έστω μόνο κάποια pixel, αυτό καθιστά κουραστική τη χρήση του υπολογιστή. Στις περισσότερες περιπτώσεις «καμένων pixel» συνιστάται η αντικατάσταση της οθόνης και όχι η επισκευή της.
Εάν η οθόνη του laptop σας τρεμοπαίζει (flickering), το πρόβλημα οφείλεται συνήθως στο τροφοδοτικό της οθόνης (inverter). Το inverter είναι το τροφοδοτικό που παρέχει τον φωτισμό (backlight) στην LCD οθόνη.
Εάν αντιμετωπίζετε μια σταθερή λευκή οθόνη, τότε το πρόβλημα οφείλεται σε καλωδιακή σύνδεση μεταξύ οθόνης και μητρικής πλακέτας.
Ένα ακόμη αίτιο που μπορεί να ευθύνεται για την κακή λειτουργία της οθόνης του laptop είναι η κάρτα γραφικών (VGA), ενσωματωμένη ή μη στη μητρική.
Εάν επιθυμείτε να αντικαταστήσετε την οθόνη του laptop σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία pc2help. Οι τεχνικοί της εταιρείας θα σας δώσουν επίσης λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε σχετικά με τον φορητό υπολογιστή σας, όπως ορατές κάθετες ή οριζόντιες γραμμές στην οθόνη, banding, αμυδρό φωτισμό ή contrast, κατεστραμμένη ή σπασμένη οθόνη.

Comments are closed.

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.